Το πορτοκάλι είναι γεμάτο θρεπτικές ουσίες για το δέρμα: Βιταμίνη C, φολικό οξύ, βιταμίνη Β1, βήτα-καροτίνη, και πολλές άλλες βιταμίνες και μέταλλα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε φλαβονοειδή,το πορτοκάλι δρα ως αντιμικροβιακό και αντιβακτηριακό όταν υπάρχει σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας.Το πορτοκάλι επίσης βοηθάει στην παραγωγή του κολλαγόνου του δέρματος (ανάπλαση), λευκαίνει την επιδερμίδα (καταπολεμά τις πανάδες και δυσχρωμίες) και ενισχύει την άμυνά της απέναντι στη μόλυνση της ατμόσφαιρας, προστατεύει και ενδυναμώνει το αγγειακό πλέγμα που την οξυγονώνει και της δίνει λάμψη και ζωντάνια.Σήμερα τα kallyntika.gr  θα σας δώσουν δυο εξαιρετικές συνταγές για μάσκες προσώπου με πορτοκάλι.Η μια μάσκα είναι κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες και η άλλη για κανονικές.
 

Μάσκα προσώπου με πορτοκάλι για λιπαρό δέρμα
 

Για την συνταγή θα χρειαστείτε:
 

1 κουταλάκι άργιλο σε σκόνη 
1/2 κουταλάκι καλαμποκάλευρο
λίγο χυμό πορτοκαλιού
 

Εκτέλεση της συνταγής:
 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
 

Εφαρμογή της συνταγής:
 

Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, και την αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.Η μάσκα αυτή είναι ένα από τα καλλυντικά προσώπου που εξισορροπεί τη λιπαρότητα και δίνει ενέργεια στην επιδερμίδα,και είναι κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες.
 

Μάσκα προσώπου με πορτοκάλι για κανονικό δέρμα
 

Για την συνταγή θα χρειαστείτε:
 

1 κουταλάκι γιαούρτι
1 κουταλάκι μέλι
λίγο χυμό  πορτοκαλιού
 

Εκτέλεση της συνταγής:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα,
 

Εφαρμογή της συνταγής:
 

Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, και την αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.Η δεύτερη μας μάσκα είναι ένα καλλυντικό προσώπου που βοηθάει την επιδερμίδα να διατηρεί την ισορροπία χαρίζοντας της βιταμίνες και λάμψη. Ιδανική για κανονικές επιδερμίδες.

Advertisement

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top