Η φροντίδα του ξηρού δέρματος μπορεί να γίνει με υλικά από τη φύση,μια καθημερινή ευχάριστη ρουτίνα.Σήμερα το kallyntika.gr θα σας δώσει συμβουλές και φυσικές συνταγές,για να φροντίσετε σωστά το ξηρό δέρμα.
Το ξηρό δέρμα χρειάζεται πολλή ενυδάτωση και προστασία από τη θερμότητα, τον κλιματισμό, το ψύχος και τον αέρα. Αποφύγετε τα σκληρά σαπούνια και τα προϊόντα καθαρισμού. Χρησιμοποιήστε χλιαρό και όχι ζεστό νερό. Τα παχύρρευστα προϊόντα καθαρισμού, τόνωσης και ενυδάτωσης διατηρούν το δέρμα ελαστικό. Η απαλή απολέπιση και οι μάσκες ομορφιάς μαλακώνουν το σκληρό, ξηρό δέρμα.

Νερό 


Πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό καθημερινά για να παρέχετε στο δέρμα σας την υγρασία που χρειάζεται για να είναι υγιές. Για να κάνετε το νερό πιο δροσιστικό, προσθέστε φέτες από λεμόνι, μοσχολέμονο ή πορτοκάλι, και λίγα φυλλαράκια μέντας.
 

Ενίσχυση της πρόσληψης λιπαρών οξέων 

Η ξηρότητα του δέρματος συχνά οφείλεται στην ανεπαρκή πρόσληψη λιπαρών οξέων. Συμπεριλάβετε πηγές καλών λιπαρών, όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το αβοκάντο και τα καρύδια, στη διατροφή σας και καταναλώνετε μία κουταλιά της σούπας λάδι λιναρόσπορου καθημερινά ως συμπλήρωμα.
 

Απλό κρεμώδες προϊόν καθαρισμού 

Η κρέμα γάλακτος είναι καταπραϋντική και το αιθέριο έλαιο από σανταλόξυλο ενυδατώνει. Ο καθαρισμός με γαλάκτωμα με βότανα είναι, επίσης, μια καλή λύση για το ξηρό δέρμα.

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:

  • 1κουτάλι της σούπας κρέμα γάλακτος 
  • 1σταγόνα αιθέριο έλαιο από σανταλόξυλο

Εκτέλεση συνταγής:


Ανακατέψτε τα υλικά. Βρέξτε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και κάνετε μασάζ με την κρέμα με τα δάχτυλά σας για ένα λεπτό. Ξεβγάλετε με ζεστό νερό.
 

 Έλαιο καθαρισμού


Έλαιο καθαρισμού Το απαλό αυτό έλαιο είναι ιδανικό για την αφαίρεση του μακιγιάζ. Τα έλαια χοχόμπα και βιταμίνης Ε ενυδατώνουν, ενώ το αμυγδαλέλαιο καθαρίζει το δέρμα.


Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:

  • 60ml έλαιο χοχόμπα 
  • 60ml αμυγδαλέλαιο 
  • Ι κάψουλα έλαιο βιταμίνης Ε 
  • Ι0 σταγόνες αιθέριο έλαιο από σπόρους καρότου
  •  
Εκτέλεση συνταγής
 

Αναμείξτε τα έλαια σε μικρό γυάλινο βάζο. Ανακινήστε πριν από τη χρήση. Απλώστε το έλαιο καθαρισμού με βαμβάκι. Καθαρίστε έπειτα το δέρμα σας με το προϊόν της αρεσκείας σας.
 


Advertisement

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top