Όταν αγοράζετε κρέμα προσώπου,σώματος, λοσιόν,ή ορούς ουσιαστικά αγοράζετε το ίδιο πράγμα: ένα μείγμα από νερό και λάδι. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι η επιλογή των ελαίων,οι διαφορετικές αναλογίες και τα πρόσθετα όπως συντηρητικά, άρωμα, και μια σειρά από άλλες χημικές ουσίες που σκοπό έχουν να ενισχύσουν την αίσθηση, τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Όταν αγοράζετε ενυδατική κρέμα πληρώνετε τη συσκευασία,και το μάρκετινγκ. Με άλλα λόγια,μια κρέμα προσώπου φτιαγμένη από εσάς έχει περισσότερη αξία.Σήμερα τα kallyntika.gr θα σας δώσουν τη συνταγή για ενυδατική κρέμα προσώπου.Μια φρέσκια κρέμα προσώπου για ευαίσθητο δέρμα με υψηλής ποιότητας συστατικά,εύκολη και φθηνή.
 

Αυτή η ενυδατική κρέμα προσώπου είναι παχιά και πλούσια, αλλά απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και δεν αφήνει λιπαρότητα.
 

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:
 

  • 300 ml αποσταγμένο νερό ή ανθόνερο ή ροδόνερο
  • 1 κουταλιά υγρή γλυκερίνη 
  • 2 κουταλιές κοφτές κερί ομογενοποίησης
  • 1 κουταλιά στεαρίνη
  • 100 ml ελαφρύ λάδι (αμυγδαλέλαιο, ηλιέλαιο ή και ελαιόλαδο)
  • 25-30 σταγόνες αιθέριο έλατο της επιλογής σας (λεβάντα, ροδόδεντρο, αρμπαρόριζα κ. ά.)  προαιρετικά 3-4 σταγόνες βιταμίνη Ε

Εκτέλεση της συνταγής:
 

Βάζετε τη στεαρίνη, το λάδι και το κερί να ζεσταθούν και να λιώσουν. Ανακατεύετε σε άλλο μπολ τη γλυκερίνη με το νερό και τα βάζετε να ζεσταθούν. Ρίχνετε αργά το μείγμα γλυκερίνης στο μείγμα των λαδιών, ανακατεύετε καλά και το δουλεύετε ώσπου να γίνει αφράτη κρέμα. Λίγο προτού κρυώσει εντελώς, προσθέτετε και το άρωμα.

Advertisement

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top